דיכאון אחר לידה – אחת מכל 10!
לידה היא תופעה נורא מבלבלת.. הולדת תינוק הוא אירוע מיוחד ביותר, מרגע הלידה את "אמורה" להתרגש ולהיות מאושרת, אז למה את מרגישה עצובה ולא באמת נהנית מהנוכחות עם התינוק לו כה חיכית?? וחופשת הלידה שנראתה כה זוהרת, מרגישה כמו העבודה הכי קשה שעשית בחייך??
לידה, גם אם הייתה לך את הלידה הכי מדהימה שיש, בדיוק כמו שייחלת לעצמך, היא אירוע דרמטי. כניסת תינוק למשפחה משנה את כל שגרת החיים שהופכת להיות תובענית ומטלטלת. את נדרשת להסתגל באופן מידי לתפקידך כאחראית על מילוי צרכיו של תינוק חסר ישע במשך 24 שעות ביממה.
העייפות הנוראית בכל רגע ורגע, ויתור על עצמך במלוא מובן המילה, אפילו על הצרכים הבסיסיים ביותר כמו ארוחה מסודרת, מקלחת שקטה והתפנות בשירותים, השינויים בזוגיות ובהנאה מהחיים הזוגיים… יתכן שההצטרפות של התינוק מעוררת גם גירוי של פצעים נפשיים מעברך…
במציאות כזו, סביר להניח שהקשיים שלך הם לגמרי טבעיים ונורמליים. לתמיכה ולהקשבה מצד משפחה וחברים קרובים יש השפעה חיובית ניכרת על רגשותייך, עד כדי העלמת הסיכון להתפתחות דיכאון אחרי לידה.
אם התמיכה מסביבתך לא עוזרת או לא מספיקה לך ואת מרגישה תחושות דיכאון, כדאי לשקול בהקדם פניה לעזרה מקצועית.
דיכאון אחרי לידה- אחת מכל 10!
דיכאון לאחר לידה הוא לא תופעת ה'בייבי בלוז'- מצב רגשי הורמונאלי שמאפיין 80 אחוז מהיולדות בימים הראשונים שלאחר הלידה.
דיכאון אחרי לידה, אם אינו מטופל, עלול להימשך שנים ולפגוע בקשר שלך עם התינוק, לעכב את התפתחותו הרגשית והקוגניטיבית ולהשפיע על היחסים עם בן זוגך. דיכאון לאחר לידה יכול להתפרץ בשלושת החודשים לאחר הלידה ולפעמים יכול להתפתח בהמשך השנה הראשונה לחיי התינוק.
התסמינים של דיכאון אחרי לידה:
-מצב רוח מדוכא
-אובדן הנאה מפעילויות יומיומיות
-שינויים בתיאבון או במשקל
-בעיות שינה
-תחושות קשות של חוסר ערך ואשמה
-קשיי ריכוז משמעותיים
-מחשבות אובדניות (במקרים מסוימים)
אם את מודאגת וחוששת שאת סובלת מדיכאון לאחר לידה- אל תישארי לבד! ותנסי תמיד לזכור שדיכאון אחרי לידה לא הופך אותך לאימא פחות טובה! נשים רבות סובלות מדיכאון אחרי לידה ובעזרת טיפול מקצועי נכון ומדויק להן, הן עוברות את המשבר הנוראי ואף יוצאות מחוזקות ומועצמות ממנו.
בעשור האחרון אנו מטפלים בנשים רבות לאחר לידה וביחד אנו מוצאות את הדרך הייחודית לכל אחת למצוא את עצמה מחדש, לשוב ולחוש ביטחון, ערך עצמי, קבלה של עצמה ושל העולם וחמלה ואהבה כלפי עצמה, שלאחר מכן יכולות להיות מוענקות בנדיבות גם לתינוקה האהוב וכן גם לבן הזוג, שלעיתים קרובות מתקשה להבין ולהכיל את כל מה שהיא עוברת (וזה כבר נושא בפני עצמו למאמר נוסף…
כותבת המאמר: שירה שטראוס עו"סית קלינית- פסיכותרפיסטית עוסקת בטיפול פסיכולוגי.